Etanolkamin - en kamin på etanol

Letar du efter ett alternativ till en traditionell braskamin? Etanolkaminer kallas kaminer som drivs på bioetanol. En etanolkamin erbjuder samma njutning som en vanlig öppen spis, utan att du behöver ha tillgång till en skorsten. Eftersom du inte behöver ansluta din etanolkamin till en skorsten har du mycket större frihet vad gäller placeringen av din kamin. Dessutom är etanolkaminerna superenkla att installera, oftast kommer de mer eller mindre redo för att börja användas. Det finns även vägghängda kaminer att köpa, för den som har lite utrymme eller vill spara utrymme.

Det du bör tänka på är att brasan behöver lite fritt utrymme, eftersom kaminen blir varm vid användning. Du bör därför inte heller placera din bioetanol kamin intill något lättantändligt material.

Kamin eldad med etanol

Istället för ved eller pellets, använder du sprit i form av flytande bioetanol eller brasgele för att elda i din etanolkaminen. Fördelen med att bruka etanol istället för organisk materia i din kamin är att det är miljövänligt och att du slipper rök. Bioetanol tillverkas på organiskt odlade råvaror. Vid förbränning av bioetanol bildas nästan enbart vattenånga, därför uppfyller detta bränsle alla krav som ställs på hållbara energikällor.

Varför ska jag köpa en etanolkamin?

Några av de främsta anledningarna till att köpa en kamin som eldas med etanol är:

  • Kaminen behöver ingen skorsten.
  • Den är enkel att installera.
  • Kräver ingen påfyllning av ved eller pellets.
  • Du har stor frihet att placera din etanolkamin var du vill.
  • Bioetanolen är miljövänligt.
  • Det är billigare att köpa en etanolkamin än en klassik vedkamin.
  • Det finns etanolkaminer som passar även hos den trångbodde.
  • Det blir nästan lika mysigt som med en vanlig kamin

Hoppas att du funnit den här sidan informativ, vi vill passa på att önska dig lycka till med ditt val och köp av etanolkamin!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)