Bergvärme ett hett alternativ

För bara ett tiotal år sedan var det fortfarande väldigt många som i huvudsak eld sig av trä- eller oljekaminer, idag erbjuds vi helt andra möjligheter som hållbara alternativ som bergvärme, vindkraft och solenergi. Men också bland de förnyelsebara bränsle är valmöjligheter större  än någonsin tidigare. Jag tänker då främst på olika typer av skorstensfria kaminer där etanol och pellets använts som bränsel.

Men även om både etanol och pellets har flera fördelar, har dessa energityper extremt svårt att mäta sig med bergvärme. Det unika med bergvärme är dess extrema energisnålhet. För de flesta hushåll innebär en övergång till bergvärme från annan energiförsörjning som el, olja eller pellets - betydande besparingar.

Två bergvärmepumpar

Visserligen kostar bergvärme en hel del att installera, eftersom installationen kräver både borrning och drillning innan apperaturen kan brukas för energiutvinning. Därutöver tillkommer kostnad för exempelvis provborrningar. De uppenbara fördelarna med bergvärme kommer emellertid, relativt kvitt göra sig gällande. Som husägare kommer du snart märka hur energikostnaderna minskar avsevärt! Dessutom slipper du det ständiga underhållet som exempelvis oljepannor eller vedkaminer av naturen kräver.

När din bervärmepump väl är på plats, kan du helt enkelt luta dig tillbaka, lägga benen på bordet och bara njuta!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)